Hanneke Veldstra

Zo vrij als een rivier die meandert door veranderend landschap en af en toe een zijstroompje in stroomt. Soms kabbelend, soms snelstromend. Oude dingen achterlatend, herinneringen meevoerend en nieuwe dingen ontmoet. Dit ben ik wanneer ik in vogelvlucht naar mezelf kijk. Ik ben een buitenmens met nomadenbloed, met altijd een hond naast mij die een eindje met me meestroomt. 

In 2014 heb ik mijn carriere bij de Nationale Politie ingewisseld voor vrijheid en zelfontplooiing. Mijn 12,5 jaar bij de politie waren intens en vol met bijzondere ontmoetingen en ervaringen. Terugkijkend heeft deze tijd me verrijkt met veel waardevolle inzichten. Toch begon het steeds sterker niet meer als ‘mij’ te voelen en voelde ik dat het leven meer te bieden had, en ik ook!

Dankbaar ben ik voor de mooie periode die toen volgde. Waarin mijn man en ik, samen met onze hond, al onze bezittingen besloten te verkopen om op reis te gaan. Loslaten en samen terug naar de basis. Onbegrensd door tijd of verplichtingen, avonturen beleven en ontdekken waar ons hart ligt.

En zoals dat gaat wanneer je echt tot rust komt, hervond ik wat er toe doet, wat ik belangrijk vind en waar mijn missie ligt. De wereld die wij mensen op dit moment delen met de dieren, is voor veel van hen helaas geen veilige, fijne plek. Dierenleed in alle verschillende vormen is overal om ons heen. Ik werd mij hier steeds bewuster van en merkte dat het me een groeiend gevoel van onmacht gaf. Tot ik ergens de woorden las "It only takes one to make a change." Daar las ik mijn missie, kraakhelder! We kunnen iets terúg doen voor de dieren wiens wereld we tot een onveilige, nare wereld hebben gemaakt. Het is nooit te laat om een verschil te maken.

Enige tijd daarvoor had ik eens gelezen over de Trust Technique. Ik ben me hier tijdens onze reizen in gaan verdiepen en heb vervolgens cursussen en opleidingen gevolgd. De opleiding tot Practitioner heb ik deels in Zweden gevolgd en heb ik daar ook afgerond, het nomadenbloed blijft toch stromen! Nu begeleid ik als erkend Trust Technique Practitioner mensen die ook het verschil willen maken, voor hun dier.
Ik leef zoveel mogelijk zoals ik het van de Zweden leerde; Lagom, De kunst van precies genoeg. En ‘lagom’ is ook hoe ik werk, gecombineerd met Hollandse nuchterheid. Precies genoeg en met beide benen op de grond!

De wereld is mijn thuis en op dit moment woon ik samen met mijn man en onze hond op een heerlijke plek in het buitengebied van Heerde, waar we tussen de koeien, schapen, vogels, paarden, weilanden, het bos en de rivier de seizoenen beleven!​ Maar het nomadenbloed zal blijven stromen en ik laat me dan ook graag meevoeren naar weer nieuwe plekken, om mensen en dieren te helpen het verschil te maken! 
Copyright 2023 Hanneke Veldstra
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram